Mīkstās mēbeles

Stūra dīvāni

Pēc krāsu toņa
  • Pelēks
  • Melns
  • Bordo
  • Brūns
  • Zaļš
  • Zils
  • Oranžs
  • Rozā
  • Violets
  • Sarkans
  • Balts
  • Bēšs
  • Dzeltens
Pēc cenas
Pēc platuma
cm
cm
Pēc augstuma
cm
cm
Pēc dziļuma
cm
cm
Visas preces
Visas preces
Preces noliktavā (16)
Kārtot:
Jaunākās vispirms
Pēc cenas augoši
Pēc cenas dilstoši
Jaunākās vispirms
Populārākās vispirms
Pēc piegādes termiņa

Stūra dīvāni ir lieliski piemēroti ciemiņu uzņemšanai, kā arī ģimenes kopā sanākšanai. Tieši šīs mēbeles pārvērš parastu istabu par miera ostu, uzbur mājīgumu un vēlmi atslābināties. Stūra dīvāni pieejami visdažādākajās krāsās, izmēros un modeļos, tas ir viens no lielākajiem mēbeļu segmentiem. Plaša izvēle ir laba lieta, taču tiem, kas vēlas pirkt jaunu dīvānu, jāzina, no kura gala sākt meklējumus.

Kādu stūra dīvānu izvēlēties?

Stūra dīvāni visbiežāk tiek novietoti tieši viesistabā. Tās ir ērtas mēbeles teju jebkurām ikdienas aktivitātēm: lasīšanai, iemīļotās TV pārraides vērošanai, kā arī nereti stūra dīvāni kalpo kā vieta, kur izguldīt ciemiņus. Viena no pirmajām lietām, kas jāizlemj pirms stūra dīvāna iegādes, ir dīvāna pielietošana – vai stūra dīvāns būs nepieciešams ar izvelkama dīvāna funkciju. Šī funkcija ietekmēs ne tikai stūra dīvāna cenu, bet arī vietu, kur dīvāns tiks novietots. Pēc tam, kad šis jautājums ir atrisināts, pievērsiet uzmanību citiem, ne mazāk svarīgiem faktoriem.

Stūra dīvāna veids

Par spīti savam nosaukumam, stūra dīvāni pieejami dažādās formās. Populārākie ir U un L veida dīvāni: L tipa stūra dīvāns sastāv no divām dīvāna daļām, kur viena ir garāka, bet otra īsāka, savukārt U veida stūra dīvāns ir izmēros lielāks un sastāv jau no trīs dīvāna daļām, kur abas sānu puses parasti ir vienādā izmērā. Daudzos modeļos mēbeles dizains un tehniskais karkass ļauj konfigurēt dīvāna daļas un pielāgot to lietotāja vajadzībām.

Izmērs

Stūra dīvāni labāk izskatās plašās telpās, un parasti šīs mēbeles izvieto viesistabā, vai arī aizvieto gultu ar stūra dīvānu (populārs risinājums dzīvokļos-studijās). Ja viesistaba mājoklī ir salīdzinoši neliela, arī tai iespējams piemeklēt maza izmēra stūra dīvānu, kas neaizņems tik daudz vietas. Ja telpas platība atļauj, stūra dīvānu var papildināt ar krēsliem vai zviļņiem, kas veidos saskanīgu vai kontrasta mēbeļu ansambli.

Krāsu tonis

Lielākā daļa cilvēku dod priekšroku stūra dīvāniem neitrālos un neuzkrītošos krāsu toņos, tomēr mūsu interneta veikala „ID  Mēbeles” klāstā atradīsiet dīvānus arī lillā, zaļā, zilā, sarkanā un citos košos krāsu toņos. Izvēloties dīvāna krāsu, svarīgi ņemt vērā, ka tam jāsaskan arī ar pārējo telpas interjeru.

Zilas krāsas stūra dīvāni lieliski piestāvēs pelēkai krāsai, tomēr, lai gala iznākums nebūtu drūms, telpā ieteicams izmantot arī dzeltenus vai sarkanus akcentus. Oranžais dīvāns saskan ar interjeru gaišos un siltos toņos un padara telpu saulainu un mājīgu. Zaļai krāsai piemīt nomierinošs efekts, tāpēc šādas krāsas stūra dīvāni būs ideāli piemēroti viesistabai. Īsta „odziņa” jebkurā mājoklī ir stūra dīvāni dziļā sarkanā krāsā, taču der atcerēties, ka ar šo toni jāiemācās sadzīvot un ne visiem tas būs piemērots.

Kā pareizi kopt stūra dīvānu?

Stūra dīvānu audumi un krāsas ir ļoti atšķirīgas, tāpēc katram dīvāna modelim ir vajadzīga īpaša kopšana un tīrīšana. Tomēr, neatkarīgi no dīvāna auduma un krāsas, ikvienu dīvānu laiku pa laikam ir ieteicams izsūkt ar putekļusūcēju. Tā ir vieglāka un pieejamāka metode kā atbrīvot stūra dīvānu no putekļiem un spalvām. Arī dekoratīvos spilvenus droši var izsūkt ar putekļusūcēju.

Traipu tīrīšanai var izmantot gan veikalos atrodamus tīrīšanas līdzekļus, gan mājas līdzekļus, ko ikviens cilvēks var pagatavot patstāvīgi. Vienkārši sajauciet traukā bezkrāsaino trauku mazgāšanas līdzekli, etiķi, siltu ūdeni un sodu un atsvaidziniet sava dīvāna izskatu.

Stūra dīvāni ir mēbele, kas kalpos gadiem ilgi, tāpēc to izvēlas ilgi un uzmanīgi. Mūsu interneta veikalā stūra dīvāni pieejami dažādos veidos, izmēros, krāsās un modeļos. Lai vieglāk atrastu savu īsto stūra dīvānu, iesakām izmantot filtrus, kas atrodami mājaslapas augšējā daļā. Izvēlieties stūra dīvānu “ID mēbeles” veikalā un piešķiriet savai viesistabai jaunu akcentu!

 

 

 

   Nosūti mums ziņu