Rudens mūs lutina ar gardām un daudzveidīgām veltēm. Ja arī tev brīvdienās ir vēlme iepriecināt mīļos ar gardu un elegantu našķi, izmēģini sulīgo šokolādes - plūmju kūku.
Garantējam – tā savaldzinās ikvienu!
SASTĀVDAĻAS:
- 300 g šokolādes
- 500 g plūmju
- 250 g sviesta
- 4 olas
- 200 g miltu
- 250 g cukura
- 120 g krēmsiera
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un pārgriež vēlreiz uz pusēm.
- Šokolādi salauž gabaliņos, liek klāt sviestu un virs karsta ūdens katliņa izkausē.
- Divu olu baltumus saputo.
- Dzeltenumus un pārējās divas olas ar cukuru saputo biezā un krēmīgā masā.
- Pa daļām iemaisa silto kausēto šokolādi un miltus.
- Iemaisa pusi saputoto olu baltumu, tad iecilā pārējos.
- Ietauko 22 cm lielu apaļu tortes veidni ar noņemamu malu.
- Pusi masas liek sagatavotajā veidnē, nolīdzina un pārklāj ar pusi sagriezto plūmju.
- Virsū pikās liek krēmsieru, kuram ir piejaukts vaniļas cukurs
- Masu nenolīdzinātu pārklāj ar atlikušo mīklu, nolīdzina, virsmu pārklāj ar atstātajām plūmēm.
- Veidni krāsnī 180 grādos cep 35–40 minūtes.
- Kūku atdzesē, izņem no veidnes un uz dažām stundām liek ledusskapī sastingt.
- Gatavai kūkai jābūt ar stingru ārpusi un mīkstu, sulīgu iekšu.
- Kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru, pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu.
Lai gardi!
Attēlā redzamos šķīvjus, kūkas trauku, dvieļus un citus aksesuārus iespējams iegādāties mūsu salonveikalā “Mājai un interjeram” Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 45/47