Rudenīgā recepte: gardā šokolādes - plūmju kūka

Rudenīgā recepte: gardā šokolādes - plūmju kūka

Rudens mūs lutina ar gardām un daudzveidīgām veltēm. Ja arī tev brīvdienās ir vēlme iepriecināt mīļos ar gardu un elegantu našķi, izmēģini sulīgo šokolādes -  plūmju kūku.

Garantējam – tā savaldzinās ikvienu!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 g šokolādes
  • 500 g plūmju
  • 250 g sviesta
  • 4 olas
  • 200 g miltu
  • 250 g cukura
  • 120 g krēmsiera
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
2
3

  • Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un pārgriež vēlreiz uz pusēm.
  • Šokolādi salauž gabaliņos, liek klāt sviestu un virs karsta ūdens katliņa izkausē.
  • Divu olu baltumus saputo.
  • Dzeltenumus un pārējās divas olas ar cukuru saputo biezā un krēmīgā masā.
  • Pa daļām iemaisa silto kausēto šokolādi un miltus.
  • Iemaisa pusi saputoto olu baltumu, tad iecilā pārējos.
  • Ietauko 22 cm lielu apaļu tortes veidni ar noņemamu malu.
  • Pusi masas liek sagatavotajā veidnē, nolīdzina un pārklāj ar pusi sagriezto plūmju.
  • Virsū pikās liek krēmsieru, kuram ir piejaukts vaniļas cukurs
  • Masu nenolīdzinātu pārklāj ar atlikušo mīklu, nolīdzina, virsmu pārklāj ar atstātajām plūmēm.
  • Veidni krāsnī 180 grādos cep 35–40 minūtes.
  • Kūku atdzesē, izņem no veidnes un uz dažām stundām liek ledusskapī sastingt.
  • Gatavai kūkai jābūt ar stingru ārpusi un mīkstu, sulīgu iekšu.
  • Kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru, pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu.

Lai gardi!

4
5


Attēlā redzamos šķīvjus, kūkas trauku, dvieļus un citus aksesuārus iespējams iegādāties mūsu salonveikalā “Mājai un interjeram” Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 45/47


< Uz iedvesmai
   Nosūti mums ziņu