Baltās šokolādes kūka ar avenēm

Baltās šokolādes kūka ar avenēm
Adventes laiks ir par mieru, labām domām un būšanu kopā ar mīļajiem. Tāpēc tam par godu viegla, gaisīga BALTĀS ŠOKOLĀDES KŪKA AR AVENĒM. Baltā šokolāde un avenes ir neuzvarama kombinācija, kas būs īpaši baudāma, daloties ar ģimeni un draugiem.
Attēlos redzamos traukus un dekorus iespējam iegādāties ID Mēbeles salonveikalā "Mājai un interjeram", Krišjāņa Barona ielā 45/47.

Sastavdaļas:
  • 150 g baltās šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 140 g cukura
  • 4 lielas olas
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 85 g miltu
  • 35 g mandeļu miltu ( vai maltas mandeles)
  • 200 g svaigu aveņu
  • pūdercukurs dekorēšanai
  • saldais krējums pasniegšanai

2
3

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 °C temperatūrai. letauko tortes veidni ( 23 cm diametrā ) un izklāj tās pamatni ar cepampapīru.
  2. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē, pēc tam 10 minūtes atdzesē.
  3. Olas dzeltenumus atdala no baltuma
  4. Sviestu un pusi no cukura - 70 g puto, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga, tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus un turpina putot. lemaisa vaniļas cukuru un izkausēto šokolādi. lesijā abu veidu miltus un uzmanīgi samaisa.
  5. Atsevišķā bļodā puto olu baltumus, lēnām pievieno atlikušo cukura daudzumu - 70 g.
  6. Turpina putot, līdz masa kļūst bieza un spīdīga un sāk veidoties stingrākas putas.
  7. Putoto olu masu pakāpeniski iecilā šokolādes masā. Mīklu lej sagatavotajā veidnē un cep 35-40 minūtes, lidz tā ir pacelusies augšup un kļuvusi zeltaina.
  8. Dekorē ar pūdercukuru un avenēm, pasniedz ar putukrējumu

Lai izdodas iepriecināt sevi un mīļos!
2
3

< Uz iedvesmai
   Nosūti mums ziņu